Bitkisel Yağlar, Şifalı Bitkiler

Mavi Anemon Çiçeği ve Yağı Hakkında

Mavi Anemon Çiçeği ve Yağı Hakkında

Mavi Anemon Çiçeği Nedir?

Mavi anemon çiçeği, kuzey yarım kürenin ılıman bölgelerinde yetişen bir bitkidir. Yurdumuzda; Ege ve Akdeniz bölgelerinde doğal olarak yetişir. Yetiştiği bölgelerde şubat-eylül ayına kadar çiçek verme aralığı vardır. İçeriğinde yüzden fazla uçucu yağ bulunur. Bu nedende kendine has karakteristik kokusu bulunur. Güzel kokması nedeniyle bazı parfümlerin, oda kokularının içerisinde de yerini almıştır.

Mavi Anemon ve Mavi Anemon Yağının Faydaları Nelerdir?

Mavi anemon kozmetik sektöründe kullanılımı oldukça yaygın bir yağdır. En önemli özelliği ciltteki kırışıklıklara, lekelere, sivilce ve sivilce izlerine karşı faydalı olmasıdır. Ayrıca, mavi anemon çiçeği yağı siyah lekelerin giderilmesinde, pürüzsüz bir cilde sahip olmada ve cildin nemini korumasında, doğum lekelerinin giderilmesinde etkilidir. Göz altı morluklarının giderilmesinde de etkili bir yağdır.

Mavi Anemon Yağının Kullanımı Nasıldır?

Yoğun bir yağ olduğundan dikkatli kullanılmalıdır. Özellikle alerjisi olanların uzak durması gerekir. 4-5 damla anemon yağı bir pamuğa damlatılır ve cilde uygulanır.

Bir diğer kullanma yöntemi uygun Hindistan cevizi yağı, jojoba yağı gibi bir taşıyıcı yağ içerisine eklenerek kullanılabilir. Taşıyıcı yağ içerisine eklendikten sonra vücuda veya cilde uygulanabilir. Göz altı morluklarına ve torbalarına karşı kullanımında çok dikkat edilmesi gerekir. Bu bölge çok hassas olduğundan daha çok uzman hekim tavsiyesi ile doğal anemon içeren kremler tercih edilebilir.

Mavi anemon yağı ayrıca ev yapımı oda parfümlerinin içerisine eklenerek güzel bir koku elde edilebilir.

İlginizi Çekebilir: