Bitkisel Yağlar, Genel

Shea Yağı Nedir, Faydaları Nelerdir?

Shea Yağı Nedir, Faydaları Nelerdir?

Shea Yağı-Karite Yağı Nedir?

Shea yağı shea (karite) ağacının meyvesinden elde edilen bir yağdır. Oda sıcaklığında katı durumdadır.

Karite ağacı tropikal bir ağaçtır. Boyu 25 metreye kadar ulaşabilmektedir. Ceviz büyüklüğünde meyveler verir.

Shea ağacı ortalama 250 yıllık bir ömre sahiptir. 25. senesinde meyve vermeye başlar. Doğada kendiliğinden yetişir. Afrika’da özellikle Gana ve Burkina Faso gibi ülkelerde yetişmektedir.

Meyveler ağaçlardan toplandıktan sonra yemişleri kurutulur. Bu yemişler ince kıvamda bir macun haline getirmek için öğütülür. Öğütüldükten sonra oluşan macun shea yağı (karite yağı) haline gelmektedir.

Shea Yağı-Karite Yağı Faydaları

Cilt tarafından çok hızlı emilen karite yağı zararlı güneş ışınlarına karşı koruyucudur.

Shea yağı cildin ihtiyaç duyduğu pek çok vitamin barındırır. Bünyesinde barındırdığı A ve D vitamini ile cildi canlandırır, E vitamini ile cildi yeniler. F vitamini ile cildi sıkılaştırır.

Karite yağı cildin yumuşak ve elastiki bir görünüm kazanmasını sağlar. Cildin nem dengesini sağlar.

Yıpranmış, kurumuş saçları canlandırmada oldukça faydalıdır.

Egzama, yanık ve kızarıklık gibi cilt sorunlarına iyi gelmektedir.

Sivilceler için faydalıdır.

Diz, dirsek, topuk gibi bölgelerde oluşan sertlikleri yumuşatır.

Shea Yağı Fiyatı-Nerelerden Temin Edilebilir?

Pahalı bir yağ olan karite yağını eğer Afrika ülkelerinden getirtebilirseniz 4 veya 5 dolara getirtebilirsiniz. Kozmetik firmalarında ise 100 ml’si 15-30 TL arasındadır.

Bir Hatırlatma: Bazı insanlarda alerjiye sebep olabilmektedir. Özellikle fındığa alerjisi olanlar kullanmamalıdır.

İlginizi Çekebilir: